Pomoč in svetovanje:
040 261 165
059 970 312
Iskanje:
Domov>Prevleke in posteljni dodatki

Prevleke in posteljni dodatki

Prevleke in posteljni dodatki igrajo zelo pomembno vlogo pri našem spanju.  Prevleke nudijo udobje in zaščito pred samo vzmetnico ter potrebno toploto za udobje med spanjem.

Prevleke

Prevleke so lahko več vrst in sicer:

  • Enostavne - neprešite

Primerne za občasno uporabo in ceneno ležišče, iz poliesterskih tkanin in običajno tudi brez zadrg.

  • Kakovostne - prešite

Ko govorimo o dobri prevleki pomeni, da je narejena iz kvalitetnih okolju in človeku prijaznih materialov ter sešita v kombinaciji s podložno peno običajno debeline 0,5 do 1 cm. Taka prevleka je trpežna, udobna in hkrati tudi dobra zaščita vzmetnici. Na vogalih oziroma na stičiščih stranic mora biti ojačano prešita.  Dobra sodobna ležiša nudijo prevleko z zadrgo, tako da jo je možno po potrebi tudi sleči in očistiti - prati do 60 C

  • Specialne

Specialne prevleke so namenjene za tiste, ki jih potrebujejo iz zdravstvenih razlogov. Specialne prevleke so namenjene uporabnikom, ki imajo alergije ali druga obolenja kože ali dihal. Take prevleke so običajno narejene iz najboljših materialov, v katere je vtkano tudi srebrno mrežasto pletivo, ki onemogoča ali bistveno zmanjšuje bivanje raznim pršicam in drugim mikro organizmom, kateri so glavno zlo za večino alergij.

Posteljni dodatki

  • Vzglavnik

izbira pravega vzglavnika je prav tako pomembna kot izbira prave vzmetnice. Mora biti zračen in prilagodljiv v vseh ležalnih položajih. Z izbiro prave višine vzglavnika se uravnava tudi cela hrbtenica. Pri ležanju na hrbtu je nivo vzglavnika nizek in s tem omogoča hrbtenici pravilno krivuljo / S lego. Pri ležanju na boku pa mora biti vzglavnik višji, da uravnava razliko z ramenskim delom, tako da ima hrbtenica ravno / vodoravno lego. To lahko dosežemo s “S vzglavniki.” To so anatomski vzglavniki z dvema višinama in s snemalnimi in pralnimi prevlekami, ki so izdelani iz naravnih materialov npr. aloe vera, bambus, ali bombaž.

  • Nadvložek

je lahko odlična rešitev za pretrdo ležišče. Velikokrat gre tudi za začasno ali občasno rešitev, seveda pa je vedno pogoj, da je vzmetnica čvrsta in nepoškodovana. Če je vzmetnica vdrta se z nad vložkom ne da rešiti problema. Dobro je tudi, da je prevleka podložena in prešita vsaj z 0,5 cm mehke pene iz kvalitetnih in okolju in telesu prijetnih materialov. Nadvložek je tudi primeren za pranje in čiščenje zato je pomembno, da ima prevleko na zadrgo.